«ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ… ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ»

Στενά σοκάκια και γραφικά ταβερνάκια. Γαστρονομικές απολαύσεις, με τη γεύση της ντόπιας σαρδέλας και του ούζου στον ουρανίσκο.

Ενα είναι σίγουρο. Οι αναμνήσεις από τις Πρεβεζάνικες γεύσεις ξαναγυρίζουνε…

Η γαστρονομία της Πρέβεζας

Η Πρεβεζιάνικη γαστρονομία χαρακτηρίζεται από λιτότητα, με πολλά φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, χωρίς περίεργες σάλτσες και από έλλειψη καυτερής πιπεριάς.

Ο συνδυασμός των τροφών κάνουν τα φαγητά απλά, νόστιμα και χορταστικά. Οπως είναι γνωστό ο πολιτισμός της πίτας αναπτύχθηκε στην Ηπειρο. Έτσι κυρίαρχο φαγητό στον Νομό Πρέβεζας είναι η πίτα. Το ψάρι άφθονο.

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο, διοργανώνεται από τον Δήμο Πρέβεζας η περίφημη «Γιορτή σαρδέλας». Χαρακτηριστικές τοπικές σπεσιαλιτέ ο κέφαλος πετάλι (το ψάρι τρώγεται ολόκληρο, ανοιγμένο στα δύο, στεγνωμένο στον ήλιο και ψημένο στα κάρβουνα), η τσιπούρα σέλινο και τα ψάρια σαβόρο.

Δοκιμάστε επίσης Αυγοτάραχο Αμβρακικού, το ακριβότερο έδεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την μαύρη τρούφα και Λαδόπιτα Πρέβεζας.

Εξαιρετικά μπορείς να γευτείς και χέλι καπνιστό

Η Πρέβεζα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις ουζοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας και σε όλη τη Πρέβεζα ταβέρνες, ψαροταβέρνες ,κλαμπάκια,καφέ, διάσπαρτα και γραφικά περιμένουν να σερβίρουν τα καλύτερα παραδοσικά τοπικά εδέσματα, γλυκίσματα, ποτά. με κορυφαίο το ούζο.

Στο Κανάλι στην Καστροσυκιά στην Λυγιά στον Βράχο, σε όλη την ακτογραμμή του Ιονίου, ψάρια, μεζέδες και φαγητό ατενίζοντας το πέλαγος. Στην ενδοχώρα, (Καμαρίνα, Λούρος, Στεφάνη) για ποταμίσια ψάρια, χέλια και κρέατα στα κάρβουνα.

Δείτε Τοπικά προϊόντα της Πρέβεζας παρακάτω ή
επιστρέψτε στην κατηγορία Δραστηριότητες

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Show Buttons
Hide Buttons