Όπερα του νερού και του ονείρου

Όπερα του νερού και του ονείρου

Ο Πρεβεζάνος δημιουργός Λέανδρος Σπαρτιώτης φιλοτεχνεί μια θεατρική σκηνή χρησιμοποιώντας τενεκεδένια κουτιά από αναψυκτικά, μπύρες και κόντρα πλακέ θαλάσσης, για να ομορφύνει, όπως λέει, ακόμη περισσότερο τον τόπο του και παράλληλα να στείλει τα δικά του μηνύματα. Την ονομάζει “όπερα του νερού και του ονείρου”.
Το δημιούργημα του Λέανδρου Σπαρτιώτη είναι μια πρωτότυπη και επιβλητική θεατρική σκηνή μήκους 30 μέτρων, ύψους 8 και εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών.

Η επένδυσή της είναι από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινένια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων κλπ). Τα πολύχρωμα κουτάκια – 30.000 περίπου – ξαναγίνονται χρήσιμα, αφού, τοποθετημένα στη σκηνή, αποκτούν έτσι ένα δεύτερο κύκλο ζωής και συνθέτουν την πολύχρωμη και φαντασμαγορική «Όπερα του Νερού και του Ονείρου».

Το έργο δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού γι αυτό απαιτήθηκαν περίπου 3 χρόνια σχεδιασμού και συλλογής των χιλιάδων ανακυκλώσιμων κουτιών και επί πλέον αρκετός χρόνος για την κατασκευή του.

Έτσι, λοιπόν, και μετά από πολύμηνη προσπάθεια, η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», είναι πλέον λειτουργική, επισκέψιμη και για εμάς μια ευκαιρία για την προβολή της Πρέβεζας, πράγμα το οποίο ήταν ο πρωταρχικός σκοπός.

Το δημιούργημα, στήθηκε στη θάλασσα, στη θέση Πευκάκια στην παραλία της Πρέβεζας, δίπλα στον Ενετικό προμαχώνα, ο οποίος εντάσσεται στο συνολικό σκηνικό.

Για τεχνικούς αλλά και τυπικούς λόγους η όπερα δεν τοποθετήθηκε μέσα στη θάλασσα, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, αλλά στην …προέκταση της. Τα κουτάκια αντανακλώντας την ομορφιά και την ζωντάνια των χρωμάτων στο νερό, παίζουν με τον κατοπτρισμό τους, συνθέτοντας έτσι μια πρωτότυπη και μοναδικής αισθητικής κατασκευή.

Δείτε άλλες δραστηριότητες στην κατηγορία Εκδηλώσεις παρακάτω ή
επιστρέψτε στην κατηγορία Δραστηριότητες

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Show Buttons
Hide Buttons