Στην Πρέβεζα θα βρείτε παραδοσιακά εδέσματα, όπως πίτες, ζυμαρικά και γλυκά, ψάρια και θαλασσινά από τον Aμβρακικό κόλπο όπως την πασίγνωστη ελληνική γαρίδα γάμπαρη που βγαίνει εκεί, την περίφημη σαρδέλα (κάθε Αύγουστο έχει την τιμητική της στη γιορτή της σαρδέλας), γαλοκτομικά προϊόντα, εσπεριδοειδή, μέλι, πολλά ποτά και ηδύποτα όπως το ούζο και τσίπουρο (γιορτή τσίπουρου στο χωριό Κρυοπηγή) αλλά και πολύ καλής ποιότητας κρασί του Ωροπού και πολλά αρωματικά φυτά. Λαχανικά όπως τομάτες, πατάτες, λάδι, ελιές και δημητριακά είναι τα κύρια προϊόντα της περιοχής.

Στην Πρέβεζα παρασκευάζεται το τοπικό αναψυκτικό κρανάδα από το χυμό φρούτων της κρανιάς (cornus mas). Πρόκειται για έναν χυμό δροσιστικό, υπόξινο, με αντιπυρετικές ιδιότητες.

Αυγοτάραχο Πρεβέζης

Ο υγρότοπος του Αμβρακικού είναι από τους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρας μας. Στο βόρειο τμήμα του σχηματίζονται οι λιμνοθάλασσες Λαζαρού – Τσουκαλιό, Ροδιά, μάζωμα και ο όρμος της Κόπραινας. Στη λιμνοθάλασσα Λαζαρού υπάρχει ποικιλία ψαριών όπως την Τσιπούρα, την Γλώσσα, το Λαβράκι, τον Γοβιό και το κυριότερο ψάρι τον Κέφαλο. Το θηλυκό του ψαριού Κέφαλος, την λεγόμενη Μπάφα (της οποίας τα αυγά αλατισμένα και αποξηραμένα τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το αυγοτάραχο, ένα έδεσμα πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C, ασβέστιο, σίδηρο, πρωτεϊνες και Ω3-λιπαρα.) Το αυγοτάραχο Αμβρακικού έχει υπέροχη γεύση.

Κείμενο: http://www.holidayshop.gr

Δείτε άλλες δραστηριότητες στην κατηγορία Τοπικά προϊόντα παρακάτω ή
επιστρέψτε στην κατηγορία Δραστηριότητες

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Show Buttons
Hide Buttons